Världens exklusiva hus

Det finns en del hus där ute i världen som skiljer sig en hel del från de flesta andra hus. Inte bara storleksmässigt eller utseendemässigt utan framförallt när det gäller prislappen. Det finns några hus som klassats som de absolut dyraste husen i hela världen.

Upper Phillimore Gardens

Upper Phillimore Gardens som ligger beläget på en av Londons mest fina bostadsadresser. Huset är praktfullt och erbjuder bland annat tio sovrum, hiss och garage. Värdet på huset ligger på cirka 14 miljarder svenska kronor. Inget dåligt pris.

Kensington Palace Gardens

Kensington Palace Gardens är en gata som ligger centralt beläget i västra London och har några av de dyraste fastigheterna i världen. Gatan blir ofta kallad som “den mest exklusiva adressen” i London och dessutom en av de allra dyraste bostadsadresserna i hela världen. De flesta som bor på denna adress är miljardärer. Enligt den aktuella marknaden är snittvärdet på en fastighet på denna adress omkring 195 miljoner svenska kronor.

Hearst Castle in California

Hearst Castle var till en början den amerikanska tidningsmagnatan William Randolph Hearsts residens som mer eller mindre liknar ett stort palats. Fastigheten ligger belägen i San Luis Obispo County och förekommer bland annat i filmerna Gudfadern från 1972 och Bodyguard från 1992. Hearst Castle blev färdigställt år 1947 och idag är palatset öppet för allmänheten och är klassat som ett nationellt minnesmärke. Flera av husets detaljer har importerats från olika länder runt om i världen vilket ger huset en särskild karaktär och ett mycket unikt utseende.

Villa Leopolda in France

Villa Leopolda är en magnifik och gigantisk friliggande villa som ligger vackert beläget i Villefranche-sur- mer längs den franska Rivieran. Huset har haft ett flertal ägare sedan det byggts år 1931. Villan har bland annat fått vara med i ett antal filmer under åren. Prislappen på den franska villan är värderad till cirka 4,6 miljarder svenska kronor. Har man råd att betala det får man ett alldeles fantastiskt hus med flera sovrum, badrum, pool, egen park samt tillgång till en privat strand. Ett erbjudande relativt svårt att avstå.

Antilia in Mumbai

Antilia är ett privat hem som ligger beläget i Södra Mumbai och dess ägare heter Mukesh Ambani, en ordförande i rättvisa industrier. För att kunna bibehålla fastigheten i dess skick behövs det personal, närmare bestämt 600 människor för att dygnet runt kunna ta hand om fastigheten. År 2014 utmärktes Antilia till att vara det dyraste bostadshuset i världen, efter Buckinhgam Palace vilket är klassat som en kunglig fastighet. Antilia är därmed världens dyraste privata bostadshus värderat till närmare 9 miljarder svenska kronor. Huset har en väldigt unik design som utmärker sig tydligt från Mumbais skyskrapor. Huset har så många som totalt 600 rum.